Børn med Angst – Cool Kids – Tirsdag den 01. Oktober kl. 19.30

Børn med Angst – Cool Kids – Tirsdag den 01. Oktober kl. 19.30

DampRadioen

Børn med Angst – Cool Kids.
Mere end hvert 10. barn og ung har så store problemer med angst og bekymring, at det er pinefuldt for barnet og griber forstyrrende ind i barnets og familiens dagligdag.
Projektet Cool Kids v/ cand psych. og autoriseret psykolog Søren Benedikt Pedersen gæster DampRadioen – Lyt: www.dampradioen.dk Studievært: Jan Kargaard -.
Genudsendes: mandag den 7.10. kl. 18 samt torsdag den 10.10 kl. 19:30
Søren Benedikt Pedersen har mange års erfaring med psykologisk og psykiatrisk undersøgelse, udredning og behandling af børn og unge med psykiske lidelser. Dette har han arbejdet med hos Distrikt Børn og Unge, Psykiatrien i Roskilde samt Hejmdal Børne- og Ungdomspsykiatrisk Privathospital. Søren har særlig erfaring med forældrerådgivning og tværfagligt samarbejde. Han er specialiseret i behandling af angstlidelser hos børn og unge baseret på Cool Kids Program.
Cool Kids Program er et videnskabeligt baseret og effektivt angstbehandlingsprogram. Programmet er udviklet i Australien og oversat til dansk på Angstklinikken for børn og unge ved Århus Universitet.
I et Cool Kids gruppeforløb introduceres børn og forældre til konkrete metoder og strategier, som kan gøre det lettere at overvinde og håndtere angst og bekymring i hverdagen. Cool Kids Program bygger på principper fra kognitiv adfærdsterapi og kan gennemføres enten individuelt eller i gruppe sammen med andre børn og deres forældre.
I et Cool Kids gruppeforløb deltager 5 – 6 jævnaldrende børn sammen med deres forældre. Børnene møder andre børn med lignende vanskeligheder og forældrene får mulighed for at udveksle erfaring.
I gruppeforløbet introduceres børn og forældre til centrale angsthåndteringsstrategier og der fokuseres på problemstillinger, som de unge selv bringer op, fx selvværdsproblemer, eksamensangst eller stress.
De unge får et arbejdshæfte og forældrene får et vejledningshæfte, som beskriver forskellige hensigtsmæssige problemløsningsstrategier. Under forløbet får de unge hjælp til at omsætte og anvende disse strategier i forhold til konkrete hverdagssituationer.
Mere end hvert 10. barn og ung har så store problemer med angst og bekymring, at det er pinefuldt for barnet og griber forstyrrende ind i barnets og familiens dagligdag.
Problemerne viser sig fx ved at barnet eller den unge stiller mange spørgsmål og ustandselig skal beroliges, i form af lavt selvværd og præstationsangst, ved tvangspræget adfærd, eller ved at barnet har svært ved at blive afleveret i skolen, være alene hjemme eller sove ude.
Hos mange børn og unge kommer problemerne også til udtryk i form af fysiske symptomer; svimmelhed, hovedpine og ondt i maven eller i form af tristhed, adfærdsproblemer og store humørsvingninger.