Debbie Cameron m.fl. – Lørdag den 21. December kl. 14.00

Debbie Cameron m.fl. – Lørdag den 21. December kl. 14.00

Debbie Cameron & Søren Høg gæster DampRadioen
Med Robin Cox og Pia Larsen som studieværter.
Lyt: www.dampradioen.dk
Alle præsenterer 3 musiknumre, som de holder mest af at lytte til.
Vi får i udsendelsen bl.a. en smagsprøve på et kommende album fra Debbie Cameron, som hun har produceret sammen med Emil Savery – søn af Uffe Savery fra den legendariske musikgruppe: Safari Duo
Debbie er amerikansk performer og musikalsk multitalent med karriere i både Danmark og udlandet.
Hun er sammen med broderen, sanger og korleder Steve Cameron barn af jazz- og gospel-sangerinden Etta Cameron.
Debbie Camerons karriere startede i 1976, da hun fik en udmærkelse som årets “Mest Lovende Elev” på University of Miamis musikskole. Her tog Debbie Cameron en bachelorgrad i klassisk sang og musikteori. Blandt hendes lærere på universitetet var musikere, der senere blev verdenskendte som medlemmer af fusionsjazz-bandet Weather Report.
Kun 17 år gammel og gravid med sønnen Jivin Cameron kom hun i 1976 til Danmark, hvor hendes mor Etta Cameron boede.
I Danmark begyndte Debbie Cameron hurtigt at optræde som en del af den legendariske jazzscene omkring Jazzhus Montmartre – bl.a. sammen med artister som Ben Webster og Dexter Gordon. Karakteristisk for hendes betydelige, musikalske spændvidde – og appetit – slog hun sig samtidig løs på både Dansktop- og disco-scenerne.
Den anden gæst i udsendelsen er den blinde guitarist, sanger og komponist Søren Høg, alias Hawk, der har udgivet musik, hvor han har samlet nogle af Danmarks bedste musikere. For eksempel Michael Friis på bas, Aske Jacoby på guitar og percussionisten Jacob Andersen. Stilmæssigt er der tale om soul og R&B med Latin-elementer.
Søren Høg har en ret fascinerende stemme, der kan lede tankerne hen på Stevie Wonder. Søren Høg har bla. sunget duet med Monique med nummeret Smooth Sailing, der er en blød og behagelig sag.
Søren synger som den hvide soulsanger