Gry Harrit – Lørdag den 7. august kl. 21.00

Gry Harrit – Lørdag den 7. august kl. 21.00

Sangeren og sangskriveren Gry Harrit gæster DampRadioen i udsendelsen: ”Hos Vilhelm” lørdag den 7. august kl. 21-23 med Thomas Vilhelm som studieværten.

Lyt: www.dampradioen.dk

På Gry Harrit´s 18 års fødselsdag lå en pladekontrakt klar til underskrivelse!

Men der skulle alligevel gå et godt stykke tid før hendes første soloalbum udsendes.

I 1987 hørte musikeren og produceren Finn Verwohlt ellers sangene fra Gry Harrit, der skulle danne rammen om hendes første soloudgivelse, men han mente ikke materialet levede op til Gry Harrit’s kvaliteter.

Albummet udkom aldrig og kontrakten udløb

Og årene fremover årene gik med at synge kor for en lang række store danske navne som Sebastian, Allan Olsen, Poul Krebs, Michael Falch m.fl. på deres plader, turnéer, TV-udsendelser mm.

Men Gry begyndte efterfølgende at bakke ud af musikerlivet og brugte bl.a. en årrække på universitetet.

Her snuppede hun lige et studie med Statskundskab og blev cand. scient. pol. på Københavns Universitet – University of Copenhagen

og snuppede også lige nogle studier med Asiatiske og Afrikanske studier på Københavns Universitet – University of Copenhagen

Mange år senere møder hun for første gang den mand, der i sin tid afgjorde, at hun dengang ikke var klar til en soloplade – Finn Verwolt

Og først der røg proppen af, og sangene kom nærmest væltende. De nærmest faldt over hinanden.

Og her fandt Gry ud af, at hun havde én ting tilbage i livet med musik, som hun ønskede sig; nemlig at udgive egen musik i eget navn.

Og så gik det stærkt. Sangene var anderledes denne gang, en anden kvalitet, og hun havde endelig fundet den sparringspartner, hun havde ledt efter. Som producer har Finn et overskud og en overordnet fornemmelse for, hvad en sang og en linje kan udvikle sig til.

Hvornår det er banaliteter i en tekst og hvornår det er alment og vedkommende for os alle.

Gry Harrit indspiller musikken indenfor hjemmets fire vægge med trommer i stuen og aftensmaden på komfuret.

Fordi hun ”tror på korte afstande”, også mellem mennesker.

I dette tilfælde sammen med sine nære musikalske “soulmates” og gode venner gennem mange år: Jon Bruland på bas, Klaus Menzer på trommer og Dan Hemmer på orgel, samt selvfølgelig produceret af Finn Verwohlt.

En mand der i musikbranchen er yderst respekteret for sit arbejde med en lang række danske kunstnere; bl.a. Elisabeth, Lars H.U.G., Nanna, Miss B. Haven, Love Shop osv.

Gry Harrits aktuelle EP-udgivelse er et gladeligt genhør med den klassiske rocks autencitet og analoge teknikker, men det er Gry Harrits fandenivoldskhed og hendes lyriske eftertænksomhed, der gør EP’ens fem numre til noget helt særligt.

EP’en består primært af upbeat rocknumre som ”Ta’ Det Tilbage”, ”Venner og Fjender”, ”Godt Du Kom” og ”Er Der Nogen?”, hvor Gry både hylder sine medmennesker, kæmper for kærligheden og reflekterer over det teknologiske samfunds overfladiske FOMO-kultur – til elektrisk guitar og hårde, akustiske rocktrommer.

EP’ens sidste nummer ”Denne sommer” afrunder pladen i et blødt tempo til de sidste solstråler, mens Gry med sine kraftfulde stemme fører lytteren ind i efteråret.