Henrik Strube – Lørdag den 27. juni kl. 21.00

Henrik Strube – Lørdag den 27. juni kl. 21.00

Henrik Strube gæster DampRadioen i udsendelsen
”Hos Vilhelm lørdag den 27. juni kl. 21 – 23 med Thomas Vilhelm som studieværten.
Lyt: www.dampradioen.dk
Udsendelsen præsenterer noget af den musik,
som Henrik Strube er kendt for gennem et lang liv på den danske musikscene.
Vi skal kort sagt høre masser af musik krydret med lige så megen snak om oplevelserne som musiker gennem et langt liv.
Henrik Strube er guitarist, forfatter, komponist og var i mange år redaktør for fagbladet MUSIKEREN. Pladedebuterede med danskrockbandet No Name, der arbejdede sammen med forfatteren Ebbe Kløvedal Reich, som leverede en del af bandets politisk/poetiske tekster. Medvirkende fra 1973 som guitarist i det politisk rockband Røde Mor, hvis rockcirkus turnerede meget i Danmark og Sverige og var et af halvfjerdsernes største danske rocknavne.
Henrik Strube udsendte i 1976 sit første soloalbum “Ven Og Fjende” med tekster af Ebbe Kløvedal Reich, og
Frem til 1990 var Henrik Strube fuldtidsmusiker i studiet og på landevejen.
I perioden udsendte Henrik Strube en række albums, herunder ”8338”, der indeholdt singlen Hold om mig,
der blev Henrik Strubes til dato største hit.
Henrik Strube har arbejdet som journalist og skribent og har skrev i 1989 romanen “Hit” og “Violinbyggeren” i 2010.
Han har oversat Charles Bukowskis sidste roman, PULP samt fagbogen “Pas På Ørene” i 2000 og i ny opdateret udgave Frydenlund 2013, som omhandler hørelidelsen tinnitus, oprindelig baseret på Strubes interesse for musikermedicin i forbindelse med sit faglige arbejde for Dansk Musiker Forbund.
Henrik Strube har holdt en lang række foredrag om tinnitus og høreproblemer og har siddet i følgegruppen til en Ph.D om musikeres hørelse sammen med Jesper Hvass Schmidt fra OUH.
Henrik Strube har gennem ti år arrangeret månedlige historier aftener, først under navnet The Storyentertainers, som oprindelig bestod af historiefortællerne Carsten Islington, Gravers Graversen og Strube selv, som optrådte på københavnske etablissementer som Kellerdirk, Park og i større format Pressen i Politikens hus.
Senere fortsatte Strube og Graversen samarbejdet med månedlige shows på Krudttønden, Østerbro og Bremen Teater, hvor de inviterede en lang række kendte personligheder indenfor kunst, litteratur, skuespil og politik.
Strube sluttede sit arbejde som redaktør i 2013 og helliger sig nu helt arbejdet med at skrive sange og give koncerter i alle afkroge af landet, senest i duoform med vennen, keyboardspilleren Pete Repete.