Roskilde Aikido Klub – Tirsdag den 13. feb. kl. 20.

Roskilde Aikido Klub – Tirsdag den 13. feb. kl. 20.

Roskilde Aikido Klub træner aikido, som den blev formidlet af Morihiro Saito Sensei. Saito sensei var den af O´senseis elever, som trænede længst tid direkte under ham. Efter O´senseis død overtog Saito sensei ansvaret for Aiki Jinja’en (aikitemplet) og Iwama dojoen, hvor O´sensei havde boet og udviklet aikidoen, som vi træner den i dag. Efter Saito sensei’s beklagelige bortgang den 13. maj 2002, overgik ansvaret til Saito sensei’s søn, Hitohiro Saito, og efter kort tid overtog og uddelegerede Aikikai, og dermed grundlæggerens barnebarn (Moriteru Ueshiba), ansvaret. Iwama dojoen ledes i dag af Hiroshi Isoyama.

Klubbens chefinstruktør har for nylig været på et længere trænings-ophold i Iwama, som han beretter om på siden uchideshi i Japan.

Aikido’ens bevægelser er har-moniske og ofte cirkulære. For effektivitetens skyld er det hensigtsmæssigt at regne med, at modstanderen er stærkere end en selv. Derfor lærer man at undgå at sætte kraft mod kraft, for derigennem at kunne fælde/kaste modstanderen ved hjælp af hans/hendes egen kraft. I træningen bliver der lagt vægt på timing, balance, af-standsbedømmelse og place-ring i forhold til angriberen.