Kasper Wilton – Lørdag den 17. marts kl. 15.00

Kasper Wilton – Lørdag den 17. marts kl. 15.00

Kasper Wilton  er en dansk skuespiller, instruktør, der er chef for Folketeatret.

Kasper Wilton er søn af sceneinstruktøren Kai Wilton og skuespillerinden Grethe Holmer.

Debuterede som skuespiller 1979 på Det Ny Teater. Var på Aalborg Teaters aspirantskole 1981 – 83 og derefter ansat samme sted til 1985. Herefter freelance skuespiller og fra 1990 udelukkende instruktør. Han var fra 1996 til 2000 chef for Vendsyssel Teater, hvorefter han blev ansat som chef for Odense Teater, som han forlod i juli 2010 for at blive direktør for Folketeatret.

Han har både arbejdet som skuespiller, oversætter, forfatter, instruktør og som underviser på skuespilskoler og konservatorier. Han har bl.a. medvirket i det 14. afsnit af tv-serien Rejseholdet samt skuespillene Nøddebo PræstegårdGenboerne og Den Politiske Kandestøber og har af flere gange arbejdet med operainstruktion for Den Jyske Opera, Den Fynske Opera, Den Ny Opera, senest i sæson 2008/2009 med forestillingen Tryllefløjten. Tidligere har han været instruktør på bl.a. Banden, Baggårdsteatret, Det Danske Teater, Teatret Holbæk Egnsteater, Teatret Møllen, Rialto Teatret.

I januar 2007 blev han af Fyens Stiftstidende tildelt prisen som Årets Fynbo. I begrundelsen blev han blandt andet rost for sit engagement for at bevare skuespilskolen i Odense, da den i efteråret 2006 blev erklæret lukningstruet af flere kulturpolitikere i Folketinget.