Eva Smith – Tirsdag den 09. Oktober kl. 20.30

Eva Smith – Tirsdag den 09. Oktober kl. 20.30

Kriminel lavalder på 12 år

Partilederne fra blå blok vil sænke den kriminelle lavalder til 12 år samt indføre en ungdomsdomstol.
Hvis det står til partilederne i blå blok skal den kriminelle lavalder ikke længere være 15, men 12 år.
Men det er en tåbelig idé, lyder det fra professor i jura og tidligere formand for Det Kriminalpræventive Råd, Eva Smith
Professoren påpeger, at ungdomskriminaliteten er faldende, samt foreslår, at de blå ledere ser på erfaringerne fra dengang den kriminelle lavalder blev sænket til 14.
Ifølge formanden for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, er konsekvensen af en sænket kriminel lavalder, at der kommer flere kriminelle, mere kriminalitet og flere ofre, fordi unge ved ophold i fængsler eller andre former for sikrede institutioner udvikler “asocial adfærd, asociale attituder og en negativ opfattelse af samfundet”.
Ikke andet end dårligt selskab
Det bakker Eva Smith op.
Hun siger: Hvis du bringer barnet sammen med en hel masse andre unge, som har problemer, så er der ikke andet end dårligt selskab.
Det er i den alder, hvor kammerater betyder alt, og deres mening er vigtig. Det kan ikke gøre andet end at forværre den situation, som barnet er kommet i«, siger hun.
Socialdemokratiet og SF tager også afstand fra de borgerlige partiers forslag.
Ud over at sænke den kriminelle lavalder foreslår de blå partiledere også at indføre en ungdomsdomstol og ungdomskriminalforsorg.