Amalie Skriver – Mandag den 07. Januar kl. 18.00

Amalie Skriver – Mandag den 07. Januar kl. 18.00

Amalie Skriver er en 25-årig Singer/Songwriter fra København. Amalie har skrevet sange siden hun var 13 år og er en selvstændig musiker, som både skriver, komponerer og arrangerer alt selv.

Udover sang, som er hovedinstrumentet, spiller Amalie ligeledes de fleste af instrumenterne selv, heriblandt klaver,

guitar og violin.

Som Singer/Songwriter læner Amalies musik sig tæt op af stemningsfyldt melankoli som primært består af vokaler akkompagneret af klaver og strygere. Flot og inderligt bliver sangene fortalt gennem et tekstunivers, der med en dybde og indsigt fortæller om livet, som det er.

Amalie har sunget siden hun var 3 år og er vokset op i et musikalsk hjem med indflydelse fra sine forældre, som begge underviser i musik til daglig. Ligeledes har Amalie i årenes forløb fundet en masse inspiration fra andre Singer/Songwriters og musikere såsom Elisa, Vanessa Carlton, Alanis Morissette, Tina Dickow, Mew, Pernille Rosendahl, Tori Amos m.fl.

Amalie startede med at indspille sine egne sange i en alder af 14 år. I 2008 blev “My Crush Saint” og “Free” indspillet, hvilke blev senere en del af albummet Prefer, som kan findes på Spotify og iTunes. I 2010 medvirkede Amalies sang “Free” på et opsamlingsalbum af upcoming kunstnere under titlen Acoustika Vol. 23. Opsamlingsalbummet blev udgivet via et amerikansk indie-pladeselskab ved navn 272 Records, som kan købes via Amazon.

Amalie startede med at være aktiv i 2011, hvor hun dannede en trio med barndomsveninden, Rebecca Cecilia Kousgaard, på cello og hendes far, Peter Skriver, på kontrabas. I 2011 havde Amalie Skriver sin debutkoncert på Gentofte Hovedbibliotek med sin trio, og dette skulle blive starten på en række koncerter. Heriblandt blev Amalie kåret som Ugens Band to gange af online musikmagasinet Bands of Tomorrow og blev udvlagt til at spille på Plænen i Tivoli til Bands of Tomorrow Festival. I 2011 udgav Amalie sin første EP-udgivelse Prefer med seks af sine egne sange.

Efter et par års pause udgav Amalie i 2015 EP’en As Real As Dawn, mixet af Christian Skriver og med sangerinde, Marie Lind, som medvirker på nummeret “God, You Are Real”. År 2015 bestod af en række koncerter rundt omkring i landet – heriblandt Hillerød, Virksund, Haderslev Næs, Skanderborg og København.

I 2016 gik Amalie i studiet og indspillede EP’en Mystery Airlines, som indeholder seks sange; heriblandt en akustisk udgave af Amalies sang “Free”, samt “Wunderkind” – et soundtrack til filmen, Narnia: Løven, Heksen og Garderobeskabet, af Alanis Morissette. Udgivelsen reflekterer over livet som ung, rodløs og søgende samtidig med, at albummet afspejler en positiv forventning til livet. Amalie har et inderligt ønske om at minde os om, hvor værdifulde vi er som mennesker og gør oprør imod samfundets normer, der fortæller os, at vi skal præstere, forbedre os og være dygtige for at fortjene en endnu større værdi. EP’en er mixet af Henrik Nilsson, og de medvirkende er Ida Pontoppidan på cello, Rebecca Cecilia Kousgaard på kor og Peter Skriver på kontrabas blandt andre.

Mystery Airlines udkom 17. september 2016, hvor Amalie Skriver spillede releasekoncert med sin trio på A Day of Praise i Hillerød. Mystery Airlines har modtaget omtale i medier og er blevet anmelderrost af Udfordringen, Tro&Mission og Glow [læs anmeldelser]. Mystery Airlines kan købes i Bethesdas Boghandel [Rømersgade 17, 1362 KBH K eller via Bethesdas Webshop] og i Udfordringens Webshop.

I dag går Amalie på musikvidenskab på Københavns Universitet og spiller koncerter ved siden af studiet sammen med sin trofaste følgesvend, Rebecca Cecilia Kousgaard, som spiller cello og synger kor til Amalies sange. Alle tre udgivelser kan høres på Spotify, iTunes, Tidal, Amazon Music m.m.