Kristian Thorup – Lørdag den 19. Januar kl. 13.00

Kristian Thorup – Lørdag den 19. Januar kl. 13.00

Kristian Thorup er cand.soc. i filosofi og socialvidenskab fra Roskilde Universitet. Han har i mange år deltaget som skribent og debattør i danske medier, primært i Dagbladet Information, ligesom han har skrevet i akademiske tidsskrifter og for internationale blogs.

Cand.soc. Kristian Thorup ser i Populismens klassekamp på, hvad venstrefløjen kan gøre for igen at appellere til arbejderklassen.

Det handler bl.a. om, at venstrefløjen skal indse, at der er stærke interesser for arbejderklassen forbundet med udlændingepolitikken. Dansk Folkeparti drager fordel af, at globali­serings- og indvandrerdebatten i høj grad handler om frygten for at miste sit arbejde og ikke nødvendigvis om racisme. Det syns­punkt mangler partier som Enhedslisten og SF stadig at tage til sig.

Dernæst skal venstrefløjen holde op med at stigmatisere populismen. Populisme er et fy-ord, som en seriøs politiker ikke vil beskæftige sig med. Men hvis man nægter at forstå populismen som bevægelse og ideologi og dermed at tage den alvorligt, har man tabt på forhånd.

Forfatteren har samtidig interviewet en række vælgere om, hvorfor de har valgt at stemme på Dansk Folkeparti og om den stigmatisering, de i dagligdagen mærker fra deres omgivelser, fordi de støtter partiet.