Jakob Illeborg – Torsdag den 07. Februar kl. 18.00

Jakob Illeborg – Torsdag den 07. Februar kl. 18.00

Jakob Illeborg er en dansk journalist, der tidligere har været korrespondent for DR i Storbritannien. Fra første januar 2011 var han DR’s og Danmarks første globale korrespondent. Fra 2013 var han TV-vært på DR2 programmet DR2 Dagen, et dagligt nyhedsprogram, der også indeholder blandt andet levende musik, sport og videnskab. Fra August 2014 er han vært på forbrugerprogrammet Kontant på DR1.

Illeborg har boet i London siden midten af 1990’erne, først som musiker, senere som studerende og journalist. Han har udgivet plader på Columbia Records med bandet Warwick Avenue. Han har skrevet for Weekendavisen og Ugebrevet Mandag Morgen, ligesom han lejlighedsvist har skrevet om Danmark og danske forhold til The Guardian.

I 2008 udgav han bogen Danmark set udefra om den danske samfundsdebat set i et internationalt perspektiv. Desuden har han været medforfatter til flere andre udgivelser.

I september 2013 udgav Jakob Illeborg sin første soloudgivelse på dansk med musiknummeret “Tilfældets Gud”, der udkom på Sony Music Entertainment.