Hans Jørgen Nielsen – Torsdag den 7. marts kl. 18.00

Hans Jørgen Nielsen – Torsdag den 7. marts kl. 18.00

Hans Jørgen Nielsen og Steffen Andersen
Verden er ikke så farlig, som den fremstilles
Hans Jørgen Nielsen,og Steffen Andersen har skrevet bogen “FARLIGT – hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det”. Sammenspillet mellem Hans og Steffen giver et humoristisk foredrag, hvor der også er plads til debat. Hans og Steffen stiller sig skeptiske over for al den farlighed, vi møder på daglig basis. Er det ikke bare den rene gas?

Vi har en tendens til at vende og dreje vore farlige bekymringer i de stunder, der ellers skulle være hyggelige. Vi vil så gerne snakke om den truende epidemi, giftigt kemi i tøjet, pesticidrester i drikkevandet, familier på bristepunktet pga. stress, faretruende terrorister, kriminalitet, og måske topper vi endda samtalen menneskernes eller klodens undergang?

Hans Jørgen og Steffen har mange flotte titler. Eksempelvis indeholder listen titlen som forsker, journalist, spindoktor og kommunikationsrådgiver. Derduover har de en enorm mængde af historier at fortælle. De vil gerne fortælle, hvordan videnskabsfolk, politikere, embedsmænd, virksomheder og pressen giver deres tilskud til, at verden virker mere farlig, end den er. De belyser også, hvordan budskaber om det farlige ofte opstår på grund af halve sandheder og tydelige overdrivelser.

Tag med på en rejse i den farlige verden, som er blevet gjort humoristisk, dragende og videnskabelig – og slet ikke skræmmende. Bliv bevidst om, hvem der fodre dig med frygt, hvilke greb de bruger, og hvad det er for mekanismer, der sætter skub i dem. Vi gennemgår f.eks. et lynkursus i farlig journalistik, hvor du får svaret på, hvorfor politikere ofte skal råbe PAS PÅ! Og det er til trods for, at de absolut intet ved om, hvorvidt dette er farligt