Per Pallesen – Onsdag den 06. Marts kl. 19.30

Per Pallesen – Onsdag den 06. Marts kl. 19.30

Per Aaby Pallesen er en dansk skuespiller, der har haft en lang række roller indenfor det komiske fag i såvel teaterforestillinger, shows, film, radio som tv. Han huskes især for Hjørringrevyen, Dansk Naturgas og Pallesen-Pilmark show.

Pallesen blev uddannet sparekasseassistent, men skiftede og blev sidenhen uddannet på skuespillerskolen ved Aalborg Teater 1962-1966.

Eddie Skoller, der havde overtaget Hjørringrevyen i 1977 efter Thøger Olesens død, hentede i 1978 Pallesen til revyen, og i 1979 blev Pallesen leder. Gennem 20 år var han instruktør og direktør for denne revy. Humoren fra Hjørringrevyen blev taget med over til tv-satireprogrammet Dansk Naturgas som udsendtes i 1980’erne. Her var Pallesen også instruktør og skuespiller. Fra dette tv-program huskes han for figuren Mathiesen og hans “forhold” til fru Christoff, spillet af Tommy Kenter.

Mange husker det musikalske flygelshow Pallesen Pilmark Show med makkeren Søren Pilmark fra 1984 og hans tjener Boldt fra serien Matador. Men samtidig også som den stærke og elskelige Ib Abelsøn i tv-serien Gøngehøvdingen.

På teatret har han bl.a. optrådt i musicalerne Styrmand Karlsens flammer, Spillemand på en tagryg og Les Misérables.

Han har også haft roller på Det kongelige Teater og på Aveny Teatret.

Han huskes også for i mange år at have været instruktør på mange teater- og revyforestillinger og var fra 2001 til 2007 chef for Nørrebros Teater.

I 2010 spillede han Václav Havels stykke fra 2008 Afsked på Odense Teater.