Jette Tjørnelund – Torsdag den 9. maj kl. 19.00

Jette Tjørnelund – Torsdag den 9. maj kl. 19.00

Jette & Egon Tjørnelund gæster Roskilde DampRadio

Venstres leder i byrådet, den 55-årige Jette Tjørnelund, arbejder langsigtet for at få et systemskifte i Roskilde. Hun regner ikke med at kunne vælte Joy Mogensen som borgmester allerede om tre år, men tror på muligheden ved det efterfølgende valg.
– Vi må arbejde os til magten ved at komme med initiativer og indgå i samarbejde for at skaffe resultater, så borgerne rigtigt kan se, hvad vi står for, forklarer hun.
Da Bent Jørgensen til Venstres gruppemøde lørdag havde meddelt, at han nu ville træde et skridt tilbage efter otte år på den krævende post, var Jette Tjørnelund et indlysende valg.
Hun har allerede i løbet af godt et år i byrådet bevist, at hun med et stærkt fagligt grudlag og stor arbejdskapacitet er i stand til at opnå resultater.
Således spillede hun en vigtig rolle i det nye budget-forlig for 2019, da det blev aftalt mellem de deltagende partier, at forældre og ansatte på de enkelte skoler nu selv gennem parvis samarbejde skal sørge for at få udnyttet bygninger og ressourcer bedre end hidtil.
Mindre højtflyvende
Når Jette Tjørnelund skal forklare, hvad hun ville gøre anderledes end det nuværende røde flertal, hvor S og Joy Mogensen har absolut majoritet, peger hun på, at nogle af de igangværende projekter er for ‘højtflyvende’.
– Jeg har intet imod de gode visioner, som f.eks. udbygningen af Kildegården til et kultur- og sportscenter, der kan fungere sammen med et nyt stadion. Det giver god mening, efter min opfattelse.
– Men i andre tilfælde kan vi godt vælge en mindre ‘forkromet løsning’, bl.a. når det gælder placeringen af de nye FGU-uddannelser.
– Her foreslår Venstre, at det placeres på Handelsskolen i et godt miljø tæt på flere af Roskildes vigtige erhvervsuddannelser med Teknisk Skole og Slagteriskolen. Staten står for huslejen, og det vil være en god og billig kvalitets-løsning for kommunen.
– Så behøver vi ikke at bruge mange penge på en ombygning af Gråbrødre Skole til formålet. Tværtimod kan der her laves boliger, så vi får den ‘fortætning af Bymidten’, som også er en del af kommunens overordnede politik.
– Når Roskilde Kommune nu har en lidt ‘slunken kasse’, er der ingen grund til at bruge ekstra penge, hvis vi kan få en billigere løsning, der er mindst lige så god, mener Jette Tjørnelund.
Vil opbygge alternativ
Når den nye V-leder skal skitsere, hvordan hun vil ændre det mangeårige ‘røde flertal i Roskilde’ – undtagen under Bjørn Dahl i perioden 2001-05 – er der ikke nogen ‘snuptags-løsninger’.
– Vi skal gøre os fortjent til borgernes tillid ved hele tiden at komme med gode og konstruktive forslag. Samtidig skal vi i mellemtiden indgå i et samarbejde med de andre partier for at skaffe resultater. Det forventer folk med god grund af os.
Efter at Roskilde Avis havde skrevet, at Tjørnelund nu i spidsen for byrådets næststørste parti samtidig er leder for oppositionen, har den konservative Lars Lindskov protesteret imod denne titel.
– Jeg forstår ham sådan set godt. Den slags kan man ikke bare udnævne sig selv til, men man skal gøre sig fortjent til det.
– Derfor skal vi hele tiden have ‘hænderne op af lommen’ og udrette noget. Resultater er meget vigtigere end titler, mener jeg nu.
Som ny V-leder vil Jette Tjørnelund i første omgang holde kaffe-møder med de øvrige borgerlige partier: DF, K og LA, og senere regner hun også med at mødes med byrådets øvrige partier.