Kenneth Tordahl – Lørdag den 27. april kl. 13.00

Kenneth Tordahl – Lørdag den 27. april kl. 13.00

Den 15. marts udsendte Kenneth Thordal sit syvende dansksprogede album, “Den tid. Den sorg”. De to singler, “Nat på Vesterbro” og “På Østerbro gik solen ned”, er valgt som forløbere for det kommende album. Dobbeltsinglen udkommer fredag den 1. marts.
Som titlerne antyder, er de to sange tematisk beslægtede – og alligevel meget forskellige. På sin vis er Østerbro og Vesterbro for Kenneth Thordal, kommet til at repræsentere fortid og fremtid, liv og død, lys og mørke, i én stor, hjerteblodig og rasende accept, af tilværelsens ufatteligheder.
Samtidig er de to singlers musikalske udtryk meget forskellige. “Nat på Vesterbro” skrev Thordal en sensommeraften i sengen, i sin vesterbrolejlighed. Her nåede hans 16-årige datter Fiona at sove tre nætter, inden hun blev indlagt og døde tre uger efter. Det er på én og samme tid en fortvivlet indre nattevandring og en lys, let og indtagende poetisk popsang.
“På Østerbro gik solen ned” tager sit fysiske udgangspunkt på Rigshospitalet, hvor Fiona både blev født og døde efter en opvækst på Østerbro. Det bliver albummets sidste sang. Teksten er inspireret af B.S. Ingemanns salme “I Østen stiger solen op” og melodien er en omskrivning af C.E.F. Weyses melodi, der nu går i mol.