Lærke Emilie – Lørdag den 6. april kl. 13.00

Lærke Emilie – Lørdag den 6. april kl. 13.00

Gæsten i denne udgave af DampRadioens musikudsendelse: Ugens Skive er et nyt ungt talent: Lærke Emilie, der er aktuel med n y single: Tæller Ik’
Lyt: www.dampradioen.dk
Lørdag den 6. april kl. 13
I 2016 vandt Lærke Emilie KarriereKanonen, og hvad der skulle være en tid fuld af glæde blev i stedet et af de mørkeste kapitler i hendes liv.

Midt i succesen døde Lærke Emilies mor, og fremfor at søge trøst, besluttede hun at holde det for sig selv i frygt for at ødelægge momentum.

Og nu udgiver hun nyt single udspil ‘Tæller Ik’ – en kommentar til musikbranchens festlige facon og en påmindelse om at lukke sine kollegaer ind bag facaden.
Lærke Emilie er nemlig langt fra den eneste i branchen, der har forsøgt at skjule sin mentale tilstand bag fest, alkohol og stoffer.
Hendes nye single er en kommentar til den rock’n’roll-livsstil, som stadig lever i bedste velgående i musikbranchen.
En kultur, hvor fest, alkohol og stoffer overskygger, hvordan folk i virkeligheden har det.
Hvis en kollega er nede, så er løsningen oftest at trække hinanden op i stedet for at dykke ned i årsagen bag.
En klassiker er “årh søde.. kom, jeg giver den næste”, fortæller Lærke Emilie og indrømmer, at det er en kultur, hun selv har bidraget til.

Da hun vandt KarriereKanonen, havde hun et kæmpe momentum, men fordi hendes mor døde midt i forløbet, havde hun det forfærdeligt på indersiden.
Men hun nægtede at vise det.
På hendes sociale medier var der næsten kun branchefest, farver og glade dage.
Hun ville ikke gå glip af noget.
For hvis du ikke er relevant, så er du hurtigt glemt, og hvis du takker nej nok gange, stopper invitationer med at komme.
Set i bagklogskabets lys ville hun ønske, at hun dengang havde benyttet muligheden til at skubbe kulturen i en anden retning:

Musikalsk trækker singlen ‘Tæller Ik’ på elementer fra drill, jersey club og berliner-trance.
En sjælden hørt blanding, der fungerer som det perfekte lydbillede bag det, som Lærke Emilie selv kalder en “tragiopløftende” fortælling.

For bag det opløftende høje tempo ligger også erkendelsen af, at den sørgmodighed, der ofte følger med festen, stofferne og alkoholen rammer dig i morgen.
Derfor er lyrikkens mantra om, at “det tæller ik” en åbenlys løgn, som sangens hovedpersoner fortæller sig selv og vennerne.

På sangen er Lærke Emilie teamet up med producerne Andreas Ringblom og Kailash, der tilsammen har arbejdet med artister som Benjamin Hav, Emil Kruse, Wads.png, Kind Mod Kind, Medina etc.