Linnéa Olsson – Torsdag den 5. august kl. 22.00

Linnéa Olsson – Torsdag den 5. august kl. 22.00

Den svenske guitarist, vokalist og sangskriver Linnéa Olsson gæster DampRadioen i udsendelsen: Old School Metal med Bjørn Jeppesen som studieværten.

Torsdag den 5. august kl. 22.

Lyt: www.dampradioen.dk

Linnea Olsson er en svensk singer-songwriter og multi-instrumentalist, bedst kendt og hyldet som cellist.

Et tidligere medlem af bandet Isildurs Bane, hun udgav sit første album, Ah!, i 2012, efterfulgt af et andet album Breaking and Shaking i 2014.

Hun var sammen med Jennie Abrahamson åbningsakten og turnerende som cellist for Peter Gabriel’s Back to Front Tour, der løb fra 2012 til slutningen af 2014.

Hun var sanger for 2019 rytme-action videospil Sayonara Wild Hearts, med musik komponeret af Daniel Olsén og Jonathan Eng.

Men nu gælder det bandet MAGGOT HEART, der i dag er udgangspunktet for denne svenske guitarist, vokalist og sangskriver Linnéa Olsson.

MAGGOT HEART debuterede med EP’en “City Girls” i 2017 efterfulgt af albummet “Dusk to Dusk” fra 2018.

Sammen med trommeslager Uno Bruniusson og bassist Olivia Airey er Maggot Heart blevet meget omtalt kraft med deres omfattende turné sammen med bands som Earthless og Voivod.

MAGGOT HEARTs anden produktionsudgivelse “Mercy Machine” blev udsendt i juli 2020-udgivet på RAPID EYE.

Storbyen som en bankende organisme er et af de grundlæggende temaer i Maggot Heart’s produktioner.

På Mercy Machine fra 2020 kører nattelivet på dampen fra mange levende kroppe.

Låst inde i denne form for kødfængsel vil ånden ikke blot svæve, i enhed med kroppen, men der kan opnås guddommelig Alkymi som en esoterisk, videnskabelig og filosofisk praksis, der kombinerer kemi, metallurgi, fysik, medicin, astrologi, semiotik, mystik og kunst. Alkymi blev praktiseret i mange tidlige kulturer som nok er mest kendt i Europa fra middelalderen i et kompleks netværk af skoler og filosofiske systemer, der strækker sig over mere end 2500 år.

Praksissen er mest kendt for de middelalderlige alkymisters forsøg på at frembringe guld ved forskellige kemiske reaktioner og legeringer.

De søgte også at opdage livseliksiren, som kunne forlænge livet. Men deres stræben efter det fuldkomne gjaldt også stræben efter åndelig fuldkommenhed, som de søgte at opnå gennem foreningen af modsatte elementer – de fire elementer ild, jord, luft og vand.

Ud over læren om de fire elementer, fulgte alkymisterne også læren om de tre principper. De tre principper var først og fremmest kviksølv og svovl.

Kviksølv som var metallet, og svovl medførte, at kviksølvet rustede. Paracelsus tilføjede princippet salt. Helt op til 1700-tallet var der dødsstraf for at kritisere læren om de fire elementer og de tre principper.

Mercy Machine er et kraftfuldt rockalbum om sex, død og udøvelse af frihed.