Lis Wessberg – Torsdag den 14. oktober kl. 18.00

Lis Wessberg – Torsdag den 14. oktober kl. 18.00

Torsdag den 14. oktober kl. 18 gæster den danske trombonist Lis Wessberg DampRadioen i udsendelsen: Rundt Om – med Frank Gliese som studieværten

Lyt: www.dampradioen.dk

Anledningen til besøget er udgivelse af albummet: Yellow Map, som er en solodebut

Lis Wessberg har haft en 30-årig karriere som sidemand med en lang række jazz- og popstjerner, der turnerer internationalt og medvirker på mere end 40 albums.

Har spillet og indspillet med et stort antal af danske topartister indenfor jazz og pop, heriblandt: Marilyn Mazur, Steen Rasmussen, Lennart Ginman, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, Claus Høxbroe, DR Bigband, Katrine Suwalski, Sophisticated Ladies, Hanne Boel.

Nu, tre årtier efter eksamen fra Rhythmic Music Conservatory i København er hun nu klar til at udgive sit debutalbum Yellow Map fra April Records.

De ni originale kompositioner viser den blandende blanding af den akustiske trombone med mere elektroniske og rillebaserede elementer, samt en særlig gæstespil af mangeårig samarbejdspartner trommeslager/percussionist Marilyn Mazur .

Melodierne blev skrevet specifikt til pianisten Steen Rasmussen , bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Jeppe Gram.

Wessberg selv nævner ‘Cool Jazz’ ikoner som Lee Konitz , Ben Webster, Chet Baker som store påvirkninger.

Det er måske tydeligt i hendes personlige tilgang, men den samlede effekt er meget mere filmisk: lag af lyde og instrumenter giver lys og mørke, oprigtighed og spænding, glæde og refleksion.

Men frem for alt forbliver Wessberg tro mod sit koncept om, at en god melodi og en fyldig, fyldig lyd er de to vigtigste elementer i både optræden og komponering.

Hun fører an med en vokal trombonetone fyldt med varme og følelser.

Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister.

Kendt for hendes smukke tone og unikke feeling på instrumentet.

På de store, udenlandske festivaler har Wessberg mødt mange fantastiske orkestre og store stjerner.

Nogle af dem har hun siden spillet med, og det er ikke hvem som helst, hun kan prale af at have blæst for – Ray Charles, Joyce Moreno, Kid Creole & The Coconuts, Ernie Wilkins Almost Big Band og Randy Brecker, blot for at nævne nogle få.

At det blev trombone, der skulle blæse Lis ud i verden, var faktisk lidt af en tilfældighed.

Som 8-årig fik den nu 53-årige basunist nemlig kun opfyldt drømmen om at spille med andre i Herlevs lokale harmoniorkester på én betingelse; at hun ville spille på det eneste ledige instrument – trombonen.

Selvom valget af instrument var tilfældigt, blev årene med dygtige og inspirerende undervisere på musikskolen en væsentlig årsag til, at Lis Wessberg allerede som 19-årig blev optaget på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Hun færdiggjorde uddannelsen i 1991 og startede derefter sin karriere som professionel jazzmusiker.

Lis Wessberg har forbilleder både på og udenfor scenen, men fælles for dem alle er, at det er mennesker som fremstår ægte, søgende og dedikerede. Blandt dem nævner hun Miles Davis, David Bowie, Lee Konitz, Joe Zawinul, Ben Webster, Dexter Gordon, Chet Baker og Mark Hollis fra Talk Talk.