Ny bog fra eventkokken Claus Meyer – Torsdag den 17. november kl. ca. 16:30

Ny bog fra eventkokken Claus Meyer – Torsdag den 17. november kl. ca. 16:30

Indslaget i DampRadioens ugentlige kulturmagasinprogram: KulturScenen har denne gang sat fokus på kunsten at arbejde med surdej med udgangspunkt i ny bog fra eventkokken Claus Meyer
Lyt: Torsdag den 17. november kl. ca. 16:30 med genudsendelse lørdag den 19. november kl. ca. 10:30
www.dampradioen.dk
At bage med surdej er langt fra nyt i Meyers univers – men det her er første gang, den rendyrkede surdejsbagning bliver foldet ud i alle sine nuancer med en indlevende og pædagogisk indføring i de greb, der giver surdejsbrød af allerhøjeste kaliber.

Bogen kredser om drømmenes surdejsbrød – et brød med en mørkt karamelliseret skorpe, et tyndt ’øre’, en åben og let sej krumme med store og ujævne lufthuller, en skøn aroma af korn og en let syrlighed, der bryder kornets sødme. Hovedmissionen er at gøre den slags brød tilgængelig for enhver.

I bogen introducerer Claus Meyer og folkene bag bagekurserne i Meyers Madhus spændende korn- og meltyper, som først for nylig har fået plads på danske, økologisk dyrkede marker, og der øses af al den bageviden, som hele holdet har opsamlet siden den første bagebog fra Meyers udkom i 2009.

Surdejen bliver ikke kun brugt til at bage brød med, men også baguettes, boller, croissanter, brioche, japansk milk bread, bagels og mange andre former for bagværk.

Lyt med og bliv sulten på surdejens mange muligheder.