Ole Thonke – Lørdag den 12. juni kl. 15.00

Ole Thonke – Lørdag den 12. juni kl. 15.00

Danmarks ambassadør i Kenya Ole Thonke gæster DampRadioen i udsendelsen VIP Lounge med Robin Cox som studieværten.

Torsdag den 10. juni kl. 18 med genudsendelse Lørdag den 12. juni kl. 15.

Lyt: www.dampradioen.dk.

Ole Thonke er netop tiltrådt embedet som ambassadør i Kenya for 3. gang.

Derfor var der genkendelse, da præsident Kenyatta hilste ambassadøren i Kenya hjerteligt velkommen og bad ham overbringe sine oprigtige hilsner og gode ønsker til Hendes Majestæt Dronningen af Danmark.

Danmark og Kenya har fælles interesser på områder som klimaforandringer, menneskerettigheder, sundhed, modstandsdygtighed og konfliktforebyggelse.

Den danske ambassade i Kenya har netop udvidet den danske handelsafdeling i Kenya, hvilket vil fremme handel og investeringer og skabe vækst og beskæftigelse i begge lande.

Indtil sin udnævnelse til Kenya har ambassadør Thonke stået i spidsen for tre forskellige afdelinger i Udenrigsministeriet i København: Konsulært, Grønt Diplomati og Vækst & Beskæftigelse.

Inden da var han Danmarks ambassadør i Pakistan fra 2016-2017 og til Bolivia 2013-2016.

Før sine udnævnelser som ambassadør for den danske udenrigstjeneste har ambassadør Ole Thonke fungeret som vicemissionschef på ambassaden i Kenya og som førstesekretær på ambassaden i Benin.

Thonke har også været vicechef for den afrikanske afdeling og sektionsleder i departementet for EU-koordinering i Udenrigsministeriet ud over at arbejde sammen med Eksportstyrelsen.

Ole Thonkes karriere i udenrigstjenesten startede som praktikant i 1997 på Den Danske Ambassade i Kenya.