Peter Ingemann – Lørdag den 8. august kl. 21.00

Peter Ingemann – Lørdag den 8. august kl. 21.00

Musikeren Peter Ingemann gæster DampRadioen i udsendelsesrækken: Hos Vilhelm

Studieværten Thomas Vilhelm
Lyt: www.dampradioen.dk – 97,8 MHz
Vi skal med denne udsendelse høre nogle af historierne og musikken fra den tid, da den danske musikscene var mere end skæv.
Peter Ingemann er bassist og sanger – og revisor.
Sidstnævnte erhverv førte til, at Peter Ingemann i mange år var Kim Larsens “finansminister”.
Han spillede i 60’erne, mens han var under uddannelse til revisor, bl.a. i gruppen UFO, og mere opsigtsvækkende i powertrioen Young Flowers.
Han indledte, efter opløsningen af Young Flowers et samarbejde med Niels Skousen i Skousen og Ingemann, var derefter med i Musikpatruljen sammen med Claus Clement Pedersen alias ”Tømrerclaus”.
Han indspillede en LP sammen med bl.a. Henrik Strube under navnet No Name, inden han i 1973 blev medlem af Røde Mor, og tre år senere dannede fusionsgruppen Drops.
Han var manden bag brancheorganisationen Musik & Lys. Spillede bl.a. også på Troels Triers soloplader og med Erik Grip.
Var med på Kim Larsens Midt om Natten og senere keyboardspiller i Larsens gruppe, Bellami.
Han har siden midten af 1970’erne brugt mere tid på sit borgerlige job som revisor for bl.a. en lang række musikere end på musik.
Han kan dog indimellem opleves live; i 1990’erne af og til med Niels Skousen, men oftere med trioen Dream City, der er blevet kaldt “90’ernes Young Flowers”.
Der var et nært venskab med Kim Larsen.
Både som finansminister og som musiker.
Ken Gudman, Peter Ingemann og Peer Frost var samlet som Gudman All Stars på caféen “Drop Inn” i København 2002. Herefter har Peter Ingemann jævnligt optrådt på Drop Inn, hvor han sammen med vennen Stig Møller (Steppeulvene) fremfører klassiske hits af bl.a. Steppeulvene, Young Flowers, Skousen & Ingemann, samt fra Stig Møllers solokarriere.
I 2007 har han optrådt i Røde Mor ved koncerter på bl.a. Skanderborg Festival. Ingemann og Peer Frost Johansson gendannede i 2013 Young Flowers efter mere end 40 års pause med Søren Berlev på trommer i stedet for afdøde Ken Gudman.
De to venner og samarbejdspartnere dannede desuden den populære musikgruppe Bellami i 1984.
Samme år gik hans skæve blanding af musikalsk talent, finansiel fornuft og oprørskhed op i en højere enhed i hitfilmen “Midt om Natten”, hvor han både var producer bag kameraet og bassist på Larsens legendariske soundtrack.
Filmen blev desuden startskuddet på et stærkt samarbejde med Erik Clausen, som stadig pågår i dag. Ingemann har været producer på et væld af Clausens biograffilm – senest “Aldrig mere i morgen” fra 2017.