Rachel Nusbaumer – Lørdag den 27. marts kl. 19.00

Rachel Nusbaumer – Lørdag den 27. marts kl. 19.00

Lørdag den 27. marts kl. 19 sender DampRadioen en ny udgave af radioens elektroniske musikprogram: Elektroland Special med Bjørn Jeppesen som studieværten.

Lyt: www.dampradioen.dk

Denne gang er gæsten Rachel Nusbaumer

Rachel Nusbaumer er en schweizisk musiker, der brænder for musik siden sin barndom. Hun begyndte at studere musik i en alder af 5 år og studerede fløjte og obo ved konservatoriet i Delémont efter Genève. I mellemtiden blev hun interesseret i at komponere musik på en computer, der giver hende mulighed for at spille sine egne kompositioner i stedet for at have et rigtigt orkester.

Grundlaget for hende forbliver klassisk. Hun elsker at udvikle klassiske harmonier med mere moderne lyde. Hendes inspiration er enten Bach og Corelli, Jean-Michel Jarre, Ennio Morricone eller Hans Zimmer.

Hendes lidenskab og talent for komposition er altid vokset, og hun producerede adskillige albums: Den internationale samling “Bands United”, som hun deltager i, tilbyder hendes verdensomspændende eksponering, og hun kontaktes for at komponere musik i Europa og over Atlanterhavet.

Hendes neoklassiske musik har hurtigt orienteret hende om filmmusik og lyddesign. Dette bringer de næste job med Banshee Studios (UK) op for at komponere musikken til deres videospil. I 2006 blev hendes komposition “Daydreaming” spillet på et olympisk show i Torino under de olympiske lege. For nylig har hun tilsluttet sig teamet af webserien “The Fumble zone” for at komponere dens soundtrack. Og har også samarbejdet med Swiss Aerial, et samfund specialiseret i high definition-luftbilleder. Og hun arbejder regelmæssigt med studios Mithril for at komponere lydsporene af deres videoer.

Udover dette komponerer hun også soundtracks til kortfilm (Bleed for me, Love.Life.Lie, Nouvelle trajectoire, Fissure …). I 2015 “L’Inconnue du Parc”, en kortfilm instrueret af Sébastien Cornioley, som hun komponerede musikken til, og er udvalgt på 68. filmfestival i Cannes, og dette giver hende mulighed for at bestige det mytiske røde løber.

Nu fokuserer hun mere på episk musik, påvirket af store komponister som Thomas Bergersen, Ivan Torrent eller James Paget.