Soluna Samay – Onsdag den 24. april kl. 19.30

Soluna Samay – Onsdag den 24. april kl. 19.30

Soluna Samay Kettel-Ziegler, bedre kendt som Soluna Samay, er en dansk singer-songwriter. Hun er datter af en schweizisk mor og en tysk far, og er født i Guatemala. Hun repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest 2012 i med sangen “Should’ve Known Better”, skrevet af Chief 1, Remee og Isam Bachiri.

I 2010 var hun med i P3’s Karrierekanonen. Sidst på året 2011 udgav Baltic Records hendes debutalbum Sing Out Loud der indeholder 14 af hendes egne sange. Albummet er produceret af Jesper Mejlvang og Michael Friis der begge også giver Soluna et musikalsk modspil på deres respektive instrumenter, piano/keyboards og bas. Derudover medvirker Lars Juul trommer, Troels Skovgaard guitar, Ole Kibsgaard guitar, Jakob Andersen percussion, Maria Sita kor. Hendes far er også med på et enkelt nummer.

Den 21. januar 2012 vandt hun Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Should’ve Known Better”. Da hun optrådte, var hun blandt andet iført en kaptajnshat. Den 26. maj 2012 repræsenterede hun Danmark ved Eurovision Song Contest i Aserbajdsjan.

Den 19. maj 2012 blev det offentliggjort at Samay havde sikret sig en international kontrakt med pladeselskabet Sony Music om udgivelse af hendes andet album i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz, Østrig og Holland. Bag albummet står Remee og Chief 1, der også har startet pladeselskabet RE:A:CH for at udgive Samays musik. Den 17. juni 2013 udkom Samays andet album, Soluna Samay. Det opnåede ikke en placering i top 40 på album-hitlisten i Danmark. Albummet blev ikke udgivet i Tyskland via Sony Music, da albummets tilblivelse tog for lang tid