Susanne Breuning – Lørdag den 19. Oktober kl. 17.00

Susanne Breuning – Lørdag den 19. Oktober kl. 17.00

Skuespillerne Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard gæster DampRadioen.
Anledningen til besøget er, at de begge netop nu er aktuelle med ny kabaret og ny bog om sangskriveren, revyforfatteren, komponisten, skuespilleren, teaterdirektøren og instruktøren Knud Pheiffer, der her i 2019 ville være fyldt 110 år.
Hele udsendelsen er fyldt med alle disse mange sange indspillet på de original lakplader fra samtiden, krydret med minder om denne store kunstner.
Knud Pheiffers sangtitler var mange.
Flere af hans tekster er stadig kendte af mange. F.eks.
”En lille pige i flade sko”, ”Kærlighed”, ”Lille Lise let på tråd”, ”Vidste du det”, ”Det er så synd for farmand”, ”Vi ser for lidt til hinanden”, ”Hvordan ligger det med kærlighed i dag” – nå ja og … ”Lille Peter Edderkop”.
Susanne Breuning kendte om nogen Knud Pfeiffer – han blev efter ægteskabet med Grethe Thordahl gift med Jytte Breuning og således Susannes stedfar.
Susanne Breuning fortæller sammen med skuespilleren Rasmus Krogsgaard om Knud Pheiffers karriere.
Der er noget forførende over Knud Pheiffers tekster. Samtidig rummer sangene dybt komplicerede portrætter af mennesker, der er i splittelse med sig selv og den kærlighed, som mange har store vanskeligheder at kunne holde fast i.
Jeg skal dø i nat hedder kabareten, som de begge netop nu rejser landet rundt med.
Kabaretens titel er egentlig ret makaber. “Jeg Skal Dø i Nat” hedder den, og der er ikke bare tale om højstemt poesi. Knud Pheiffer skrev nemlig et digt med den titel, natten før han skulle opereres i hjertet på Bispebjerg Hospital. Tragisk nok overlevede han ikke operationen.