”The Bird” – Lørdag den 12. september kl. 22.00

”The Bird” – Lørdag den 12. september kl. 22.00

”The Bird” lander på DampRadioen på 100 års dagen for Charlie Parkers fødsel.

Lørdag den 12. september kl. 22 – 24 i udsendelsen “Hos Vilhelm” med Lars Bang og Thomas Vilhelm som udsendelsens studieværter.

Lyt: www.dampradioen.dk

Charlie Parker er jazzens Only One.

Ingen over og ingen ved siden af.

Charles “Charlie” Parker Jr. blev født den 29. august 1920 men døde allerede i 1955 – 34 år gammel.

Men trods kort levetid, har han efterladt sig dybe spor i den internationale jazz, der stadig lever den dag i dag.

Han var amerikansk jazzsaxofonist og komponist.

Parker var en meget indflydelsesrig solist og ledende figur i udviklingen af bebop, en form for jazz karakteriseret ved hurtige tempoer, virtuos teknik, og avancerede harmonier.

Bird’s tone varierede fra ren og gennemtrængende til sød og dyster.

Parker fik øgenavnet “Yardbird” tidligt i sin karriere på vejen med Jay McShann.

Dette, og den forkortede form “Bird”, fortsatte med at blive brugt resten af sit liv med inspirerende titlerne på en række Parker kompositioner, såsom “Yardbird Suite”, “Ornithology”, “Bird Gets the Worm”, og “Bird of Paradise”.

Parker var et ikon for hipster subkultur og senere Beat Generation, personificere jazz musiker som en kompromisløs kunstner og intellektuelle snarere end blot en entertainer.

CHARLIE PARKER, ET JAZZIKON I SÆRKLASSE FYLDER 100! Og det skal fejres med maner, hvilket min gæst Lars Bang Andersen og jeg sørger for sker i løbet af selve dagen den 29. august, når Hos Vilhelm sætter fokus på en af de absolut vigtigste og største musikalske stilskabere i det 20. århundrede. ‘Charlie Parker 100 år Special’ sendes via Roskilde DampRadio lørdag den 29. august kl. 20-22 og lægges op i podcastversion nogenlunde samtidigt. Lars har mere Parker på programmet lørdag den 15. august kl. 17 ligeledes i DampRadioen. Tjek vores videohilsen og del gerne – vi nørder igennem med den vildeste jazz, hotte latinrytmer og smukkeste ballader. www.dampradioen.dk PS: Der følger naturligvis også et større skriftligt portræt i dagens anledning!

Slået op af Thomas Vilhelm i Fredag den 14. august 2020